De MasterClass NLP “Beeld van de Werkelijkheid” is er één in de serie van 7 MasterClasses NLP. In deze MasterClass ga je aan de slag met modelleren. Deelname is echter slechts mogelijk als je de MasterClass NLP “Winnen is Beginnen” met goed gevolg heb voltooid. Zonder de uitgangspunten en de basiskennis NLP heeft deelname aan deze MasterClass geen zin. Dus doe eerst de MasterClass NLP “Winnen is Beginnen”. Deze MasterClass is tevens de introductie van de training “Master Practitioner in Modelling“.

MasterClasses NLP

Elke MasterClass NLP van de Academie voor NLP, bestaat uit een intensieve 2 daagse training met betrekking tot specifieke topics uit de NLP Practitioner opleiding. Je kunt alle MasterClasses NLP in je eigen tempo volgen. Aan het einde van elke Masterclass NLP vindt een test plaats om te kijken of je in staat bent de theorie in de praktijk te vertalen. Als je met goed gevolg alle MasterClasses hebt doorlopen kom je in aanmerking voor het officiële certificaat NLP Practitioner.

Modelleren

Modelleren met NLP geeft je het vermogen om iemands mentale strategie en gedrag te bestuderen. Want hoe vormt iemand zijn beelden? En wat zegt hij tegen zichzelf en op welke toon? Bovendien door welke waarden en overtuigingen wordt deze opvolging aangestuurd? Evenals welke metaprogramma’s zitten er achter deze strategie? Bovendien hoe ondersteunt zijn fysiologie dit proces? En hoe weet hij dat hij genoeg geanalyseerd heeft? Bijvoorbeeld hoeveel informatie neemt hij op en hoe doet hij dat? Welke formele processen heeft hij nodig en hoe evalueert hij hun belang? Met welke metaforen werkt hij?

Beeld van de Werkelijkheid

Modelleren is het proces waarbij je een aantal strategieën aan het licht brengt die bijdragen tot uitstekende prestaties en de persoon observeert die datgene doet waarin hij uitmunt. Mensen zijn uniek en in NLP omschrijven we dat door te zeggen dat ze een ‘unieke kaart van de wereld‘ hebben. En die kaart gebruiken ze om met anderen te communiceren. Deze unieke kaart bepaalt wat we denken, wat we doen, in welke toestand we komen en wat uiteindelijk het resultaat is. Daarom is het zinvol om de denk en gedragspatronen te modelleren of te ‘kopiëren’ van mensen die succesvol zijn (naar onze mening) op een vlak waarop we zelf ook zouden willen slagen.

Modelleren gaat nooit over ‘hoe’ mensen doen wat ze doen, maar gewoon over ‘wat’ ze doen.

“Hij experimenteert, staat open voor intuïtie en luistert naar inspiratieflitsen. Hij is ook nauwgezet, analyseert, neemt alle informatie op en maakt ook gebruik van formele processen”.

McKinsey Quarterley over Sir Martin Sorrell

Interesse in de MasterClass NLP “Beeld van de Werkelijkheid”?

Gewoon doen! Maak een afspraak!

Verander de stand van je zeilen
Gewoon Doen! Maak een afspraak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here