De NLP practitioner opleiding is een training die communicatieve vaardigheden op een hoger niveau brengt en mogelijkheden geeft om doelen te bereiken. Verbreden en verdiepen.

De NLP practitioner opleiding beantwoord vragen zoals:

  • Met welke technieken vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit? Wat is de rol van mijn communicatie daarin?
  • Hoe krijg ik zicht op mijn gedrag, hoor ik wat ik zeg en kan ik sturing geven aan mijn communicatie?
  • Wat kan ik doen met wat ik leer en hoe kan ik het geleerde hanteren, zowel op mijn werk als in mijn persoonlijke leven?

Motto

“Het is de professionele training voor hen die echt willen investeren in het vergroten van hun communicatieve kwaliteiten en zichzelf en anderen effectief willen coachen”.

Wat ga ik doen?

Om een maximum aan leermomenten mogelijk te maken, wordt een grote verscheidenheid in aanpak geboden. Wat ga ik doen:

  • Presentaties voor de groep;
  • Speciale “hoe doe je . . .” demonstraties;
  • Oefenen in kleine groepen en individuele coaching;
  • Rollenspellen;
  • Oefenen in praktijkgerichte vaardigheden
  • Opdrachten en discussies.

Mogelijkheden genoeg om in het leerproces antwoorden op alle persoonlijke vragen te vinden. Plezier en humor zijn twee vaste ingrediënten in het leerproces. Want als leren leuk is, is het vanzelfsprekend.

Hoe werkt het

Zoals gezegd wordt in deze NLP Practitioner opleiding op een praktische manier kennis gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie. In het bijzonder wordt er een breed scala aan NLP technieken en modellen geboden. Vervolgens trainen we met de groep deelnemers om al deze nieuwe technieken en modellen te integreren in de dagelijkse manier van handelen. Kortom tijdens de opleiding wordt de brug gebouwd die leidt van weten naar doen. Voorwaarde is: toestaan om te leren en dat is altijd een persoonlijke maar relevante voorwaarde. Durf te leren! Het opsporen en opheffen van blokkades die het leren in de weg staan is een integraal onderdeel van deze opleiding.

Zelfmanagement

Met de technieken die aan bod komen, wordt het terrein van mogelijkheden zodanig ingericht zodat de communicatieve flexibiliteit toeneemt. Net zoals werken aan het vergroten van de zintuiglijke waarneming, zodat verbaal en non-verbaal gedrag wordt herkent. Leren herkennen en gebruiken van invloedrijke taalpatronen. Trainen om van een gegeven situatie in een gewenste situatie te komen. Op een positieve manier ongewild gedrag te veranderen en zo de juiste context te creëren om veranderingen met succes uit te voeren.

Succes

Onderweg naar “succes”. In staat worden om duidelijk en resultaatgericht te sturen in vergaderingen, bemiddelingen, onderhandelingen en in iedere andere gewenste situatie. Groepsgrootte in de NLP practitioner opleiding is minimaal 8 cursisten en maximaal 12 cursisten.

Integratie

Het is belangrijk om alle NLP technieken te integreren in hetdagelijks handelen. Daarom reserveren we in elk blok tijd om te oefenen onder begeleiding van gekwalificeerde NLP trainers en assistent trainers. Terugkoppelen van opgedane ervaringen is essentieel in dit leerproces. De integratie van de technieken en modellen vindt plaats tijdens twee dagen waarin u een proeve van bekwaamheid aflegt.

Maatjes

In de tijd die ligt tussen de blokken oefent u met één of meerdere maatjes. De Academie voor NLP verstrekt oefeningen en praktijkopdrachten. U organiseert, samen met een ‘maatje’, zelf de tijd en plaats en oefent in eigen beheer. Niet alleen wordt deze training als geheel gegeven. Het is ook mogelijk in eigen beheer de verschillende blokken als Masterclass te volgen. Zie daarvoor het overzicht opleidingen.

Diensten van de Academie voor NLP


Academie voor NLP Contact
Maak een afspraak met de Academie voor NLP voor een intakegesprek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here