Home NLP Training Make Up Your Mind

Make Up Your Mind

Author

Date

Category

In de Workshop “Make Up Your Mind”, die speciaal bedoeld is voor senioren staat de aanpak om gedachten te ordenen, bezinnen en ontspannen centraal. In 4 dagdelen doorlopen we het proces van zichtbaarheid, profileren en keuzes maken. Daarom staat het verhogen van de kansen om terug te keren in het arbeidsproces, op welke manier dan ook, als prioriteit nummer één. Zowel vrijwilligerswerk, part-time werken, een zelfstandige onderneming als een hobby te gelde maken. Evenals het verzorgen van een naaste op een professionele manier. Want dat zijn onderdelen van het proces die relevant kunnen zijn in de zoektocht naar een nieuwe ‘stand van de zeilen’.

Is dit nu later als je groot bent We speelden ooit verstoppertje In de pauze op het plein We hadden grote dromen Want we waren toen nog klein De ene werd een voetballer De ander werd een held We geloofden in de toekomst Want de meester had verteld Jullie kunnen alles worden Als je maar je huiswerk kent Maar je moet geduldig wachten Tot je later groter bent We spelen nog verstoppertje Maar niet meer op het plein En de meeste zijn geworden Wat ze toen niet wilden zijn Wij zijn allemaal volwassen Wie niet weg is, is gezien En ik zou die hele chaos Nu toch helder moeten zien Maar ik zie geen hand voor ogen En het donker maakt mij bang Mama, mama, Mag het licht aan op de gang? Is dit nu later? Is dit nu later als je groot bent Een diploma vol met leugens Waarop staat dat je de waarheid kent Is dit nu later? Is dit nu later als je groot bent Ik snap geen donder van het leven Ik weet nog steeds niet wie ik ben Is dit nu later?

Thema’s in deze workshop zijn:

  • Belemmeringen onder ogen durven zien en deze omzetten in actie;
  • Contact maken vanuit mogelijkheden;
  • Vragen stellen in plaats van het doen van aannames;
  • De weg uitstippelen naar het gewenste resultaat;
  • Gebruik leren maken van het onbewuste in de communicatie tussen mensen;
  • Persoonlijke kwaliteiten herkennen en hierop vertrouwen.

Motto van deze Workshop

Afwachten? Kom in Actie!

Gids

Aan de ene kant afwachten of aan de andere kant in actie komen? Daarom ondersteunt de Academie voor NLP met plezier en enthousiasme senioren die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, functie of baan in hun nieuwe levensfase. Dus mensen die ondersteuning zoeken in hun tocht naar nieuwe, andere mogelijkheden en die willen investeren in bijbehorend effectief gedrag. Het belangrijkste aandachtpunt in deze workshop zijn de senioren die op zoek zijn naar nieuwe, andere perspectieven en bovendien de voorkeur geven aan aan een workshop met gelijkgestemden. Een traject onder begeleiding van een senior ‘gids’, Leo Janse, die een jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van mensen binnen bedrijven/ organisaties. Een professionele ‘gids’ die het klappen van de zweep kent en zelf ook in die levensfase naar andere perspectieven op zoek ging. Deze Workshop helpt bij het invullen van de nieuwe levensfase!

Inhoud

Deze Workshop bestaat uit 4 vrijdagmiddagen van 3 uur werken aan de toekomst. Tijdstippen van 13:30 hr tot 16:30 hr. Plaats: Deventer. Waarom Deventer? Omdat dagdeel 4 bestaat uit een schilder-opdracht bij de Academie voor Realistische Schilderkunst in Deventer.

Dag 1

Het eerste dagdeel gaat over de toekomst. Gedachten ordenen en vanuit deze ordening nieuw en ander gedrag laten zien. Dit gedrag valt op door zelfvertrouwen en enthousiasme, flexibiliteit, heldere communicatie, grip op gedachten en leven vanuit mogelijkheden (kennis, kunde en ervaring). Een stuk basis NLP is hierbij onontbeerlijk.

Dag 2

Bestaat er een gevoel van vastlopen in negatieve gedachten en het gevoel klem te zitten, van slecht kunnen relativeren en daardoor van moeilijk kunnen concentreren? In het tweede dagdeel werken we aan nieuw gedrag met het ‘six step reframing’ model. Daardoor krijgen overtuigingen een nieuwe dimensie en daarmee verandert gedrag.

Dag 3

Het thema van het derde dagdeel is “Hoe bereik ik wat ik wil”. Persoonlijke focus, kracht en kwaliteiten staan centraal en nieuwe doelen worden bepaald met het model ‘Well Formed Outcome’.

Dag 4

Dit dagdeel staat in het teken van het schilderen van een zelfportret. Dit gebeurt o.l.v. een docent van Art Partout; De Academie voor Realistische Schilderkunst in Deventer.

Voor wie?

De Workshop “Make Up Your Mind” is voor die mensen die ondersteuning zoeken in hun tocht naar nieuwe, andere mogelijkheden. Voor mensen die willen investeren in effectief gedrag. Daardoor nieuwe en andere perspectieven ontdekken.

Contact

Verander de stand van je zeilen
Gewoon Doen! Maak een afspraak!
Vorig artikelResultaat Coaching
Volgend artikelNLP Master Coach

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Leo Janse

Inspirerende trainer en coach die zoveel ervaring en wijsheid bezit en NLP werkelijk doorleeft.

Hij is oprecht betrokken bij de ontwikkeling van de medemens. Mensen aanspreken, motiveren en inspireren om stappen te zetten naar ander gedrag dat resultaat oplevert. Daar staat en gaat hij voor!

Hij coacht soms nog op individueel niveau mensen binnen organisaties. Maar voornamelijk senioren in hun actuele en/ of toekomstige levensfase.

Leo is de oprichter van de Academie voor NLP in 1996 en tegenwoordig actief in de Raad van Advies van de Academie.

Recent posts

Onbereikbaar

Het zou toch geweldig zijn als iedereen het eens kon worden over een aantal zeer fundamentele dingen. We gebruiken bijvoorbeeld geen racistische...

“SNAP” BESLISSEN

De boel zat op slot en daardoor geen actuele sportwedstrijden meer te zien. Dus ook ik keek naar herhalingen van de meest...

Verbinding

Diep in mijn binnenste voelt het voor mij of we allemaal met elkaar verbonden zijn. Natuurlijk, we zijn individuen, verantwoordelijk voor onze...

Moed in de Schoenen

Gisterochtend maakte ik een praatje met mijn buren. Hun camper stond voor de deur en ze stonden op het punt om te...

Overtuigingen

Als een manager tegen je zegt dat een specifieke collega van je aartslui is en dat je die in het oog moet...

Recent comments

Academie voor NLP on Naïef Enthousiasme
C.hoefnagels on Naïef Enthousiasme
Academie voor NLP on Remote Coaching
Nolda on Remote Coaching