Stel jezelf eens de volgende vraag: Waarnaar ben ik op zoek? Zijn er actuele kwesties waar je mee aan de slag wilt? Of wil je per direct een oplossing (Resultaat Coaching) voor een prangende vraag? Misschien wil je wel met enige regelmaat ruggespraak houden, sparren met iemand die je in vertrouwen kunt nemen. Zeker nu we in een crisis zitten, wordt misschien wel een aanslag gepleegd op je leiderschapskwaliteiten en wil je eens uitgebreid sparren met een Executive Coach. Coaching biedt alle ruimte voor je persoonlijke vragen en kwesties. Wanneer er anderen, zoals je team, bij betrokken zijn is team coaching wellicht een betere optie. Een goed opgezet coaching traject levert inspiratie en motivatie op en vergroot je zelfkennis. Vraag je daarom eens af: Is coaching iets voor mij?

Resultaat

NLP-coaching maakt je ambities en drijfveren inzichtelijk en levert altijd concrete mogelijkheden en alternatieven voor jezelf op. De voorwaarden die de Academie voor NLP hanteert om een succes van een coaching traject te maken zijn: realiteitszin, respect, vertrouwen en openheid. We snappen dat het onmogelijk is om dit af te spreken. Daarom kun je dat alleen maar ervaren door eraan te werken. Winnen is beginnen. Krijg je vragen die je liever niet wilde horen? Die aan de orde van de dag zijn? Die vragen leveren wederzijdse openheid en geven je de mogelijkheid te groeien. Niet alles kan, maar wat kan wel?    

“Niets is het zelfde als je er anders naar kijkt”.

Leo Janse; Oprichter Academie voor NLP, 1996.

Transparant

Wil je graag je ambities en drijfveren eens tegen het licht houden? Inzichtelijk maken en daardoor nieuwe alternatieven en concrete mogelijkheden ontdekken? Een coaching traject van de Academie voor NLP kent een transparante aanpak en duidelijke agenda. Met alleen maar “praten” is nooit zoveel op te lossen. Concrete NLP-modellen helpen je om een verandering van gedrag mogelijk te maken.

Concreet

NLP-coaching biedt een unieke kans om samen op zoek te gaan naar jouw kwaliteiten. En met die kwaliteiten en een “Well Formed Outcome” kunnen we het doel in je leven vaststellen. Dat geeft houvast en focus. Even een reflectiemoment, een paar handige tips of andere inspiratie zodat je daarmee lekker zelf aan de slag kunt gaan. Zie je het al voor je?

Wanneer?

Denk je bij jezelf: Ik heb wel last van iets maar kan het onvoldoende concreet maken, kijk dan eens of onderstaande onderwerpen je daarbij kunnen helpen. Je hebt het gevoel meer energie nodig te hebben, je staat voor een belangrijke beslissing, je hebt inspiratie nodig, hoe ziet de toekomst eruit na deze crisis? Uiteindelijk gaat het om te ontdekken wat je belangrijk vindt. Zoals doelen stellen en daarvoor een strategie bedenken.

Methode

Kortom, het doel van coaching is om mensen te leren hun kernkwaliteiten, talenten, vaardigheden en natuurlijke bronnen optimaal te benutten (zie ook de “coach mix” van de Academie voor NLP). Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen talenten heeft. En daar onvoldoende gebruik van maakt. Een coach zorgt ervoor dat je die talenten (en de aanwezige hulpbronnen) optimaal benut. Daardoor fungeert een coach als katalysator en klankbord. Waardoor mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.

Naar de coach mix

Let op!

Een coach is geen beste vriend, je deelt veel met je coach, maar objectiviteit en confronteren maken het traject veel effectiever. Ook is je coach geen consultant. Hij geeft je geen duidelijk stappenplan om je leven beter in te richten. Geen plan om optimaal en succesvol te leven. Een coach is geen tovenaar. Maar hij helpt je wel met specifieke vragen om antwoorden te vinden op je grootse uitdagingen en levensvragen. Een coach is ook geen therapeut, hij analyseert je verleden nooit. Een coach van de Academie voor NLP is geïnteresseerd en gefocust op het behalen van resultaten. Het ontwikkelen en vinden van nieuwe manieren om meer effectief te zijn en ervoor te zorgen dat je met minder inspanning en stress (balans) makkelijker bereikt wat jij wilt.   

Contact

Een coach van de Academie voor NLP weet waar het echt op aan komt. Door ervaring, zowel werk als leven, kan deze effectief en doelgericht omgaan met je vragen en kwesties. Een coach van de Academie voor NLP heeft echt iets te bieden en levert toegevoegde waarde die je nog niet kende. Praktische ondersteuning nodig? Neem contact op! Gewoon doen!

Winnen is Beginnen
Neem Contact op met de Academie voor NLP!