Een eigenzinnige opleiding met gasttrainers. In de NLP Master Practitioner in Modeling worden de NLP technieken en modellen zoals deze in de NLP Practitioner opleiding aan bod zijn gekomen, verdiept en geïntegreerd.  Daarom bestaat het leerproces ook uit het toepassen van nieuwe NLP modellen en technieken in de praktijk. Daarmee verder trainen en leren van het NLP modelleringsproces.

Motto

Het motto van deze NLP Master Practitioner in Modeling is:

“Beweeg mee met je perspectief”

Persoonlijke verdieping.

Wie ben ik en wat doe ik? De NLP Master Practitioner in Modeling verdiept zich verder in de NLP vaardigheden. Dat wil zeggen: Op een driedimensionale wijze werken met NLP. Anders gezegd, naast de kennis van de technieken en modellen, weten wanneer welke modellen en technieken toegepast worden op bewust en onbewust niveau. Het effect van het eigen gedrag wordt duidelijk en daarmee de sturing van eigen gedrag. Om zover te komen is de zoektocht gericht op de onderliggende structuren in communicatie. Vorm en inhoud in communicatie onderscheiden is een essentieel onderdeel in de maximalisering van de vaardigheden .

“Ik doe wat ik weet en ik weet wat het effect is van mijn handelen”

Modelleren

Wat is modelleren? Door te modelleren leren we mensen en organisaties leren lezen. Door het herkennen van bijzondere kwaliteiten en eigenschappen van personen en deze destilleren uit hun gedrag. Modelleren is een systematische benadering van gedrag. Modelleren geeft vele mogelijkheden om de persoonlijke effectiviteit te vergroten. Zowel tijdens als na de opleiding. De vaardigheid van modelleren levert vooral het aansturen en verder ontwikkelen van het zelf en mensen in de omgeving op.

Hoe we werken

De NLP Master Practitioner in Modeling wordt gehouden in 2 modules van een week. Groepsgrootte in de NLP Master Practitioner in Modeling is minimaal 6 cursisten en maximaal 12 cursisten. In totaal bevat de training 6 modules.

Integratie

Het certificaat mag in de tas als aan aan de volgende eisen is voldaan:

  • Tijdens de NLP Master Practitioner in Modeling opleiding coachen van één of meerdere personen. Op basis van de geleerde stof;
  • Een verslag maken van de NLP technieken en modellen. Met de bedoeling dit verslag te bespreken met één van de trainers;
  • Inleveren van minimaal 30 gemaakte patronenoverzichten;
  • In de laatste twee dagen van de opleiding (door middel van een presentatie) brengt de NLP Master, het eigen modelleringsproces in kaart. Op basis van die presentatie omvat de eindopdracht verder de structuur van het gemodelleerde gedrag in kleine specifieke delen. De bedoeling is om deze specifieke delen te benoemen, uit één te zetten, te herordenen en vast te leggen in een overdraagbaar model.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here