Home Coaching Resultaat Coaching

Resultaat Coaching

Author

Date

Category

Waarom zou je Resultaat Coaching doen? Om echt het leven te leven dat je verdient, moet je je eigen interne motivaties onderzoeken en de diepere redenen bepalen waarom je het gevoel hebt dat je verre van goed genoeg bent. En vooral om het stuur weer in jouw eigen handen te krijgen. Daarom helpt Resultaat Coaching je om snel je eigenwaarde een gigantische boost te geven.

Nooit goed genoeg

Veel mensen worstelen met het gevoel om goed genoeg te zijn. Onze cultuur is vol van energie, druk, snel, concurrerend en moedigt ons aan om buiten onszelf te kijken om onze eigenwaarde te bepalen. Tijdschriften tonen ons het ideale lichaam; films tonen ons onrealistische liefdesverhalen; televisie toont ons alle dingen die we konden bezitten, als we maar meer geld hadden. Social media confronteert ons met alleen maar gelukkige mensen die alleen maar leuke dingen doen. De vraag die dan automatisch boven komt drijven is of wij dan iets verkeerd doen in dit leven. Bovenal dragen velen van ons geïnternaliseerde beperkende overtuigingen die angsten creëren, waar we ons misschien onbewust van zijn.

Het is geen wonder dat zo velen van ons zich afvragen, op een bepaald punt in ons leven: “Ben ik wel goed genoeg?” Maar onderzoek heeft aangetoond dat het baseren van ons gevoel van eigenwaarde op externe bronnen, zoals uiterlijk of de mening van anderen, kan leiden tot angst. Daarom helpt Resultaat Coaching je om snel je eigenwaarde een gigantische boost te geven.

Waarom ben ik nooit goed genoeg?

Je bent goed genoeg. De waarheid is dat iedereen goed genoeg is. De echte vraag die je jezelf zou moeten stellen is: “Waarom voel ik me nooit goed genoeg?” Dingen hebben geen betekenis. We geven overal betekenis aan. Als je gaat onderzoeken waarom je deze betekenis toekent aan je gevoelens zal dat diepere waarheden aan de oppervlakte brengen. Over je angsten en je verlangens. Daarbij zetten die waarheden je op een pad om je goed genoeg te voelen, voor eens en voor altijd!

Redenen waarom je je nooit goed genoeg voelt

Nooit goed genoeg voelen kan worden veroorzaakt door zowel interne als externe factoren. Interne factoren zijn “hoe we met onszelf praten” (interne dialoog) en onze geïnternaliseerde overtuigingen over wie we zijn en waar we goed in zijn. Als er iets in ons leven gebeurt wat slecht uitpakt vertellen we onszelf dat we het gewoonweg nooit goed doen. We pakken dat incident bij de kladden en laten dat incident ons complete leven inkleuren.

Naar de coach mix
De Coach Mix van de Academie voor NLP

De mening van anderen

Ook andere mensen verstaan de kunst om het ons het gevoel nooit goed genoeg te zijn, aan te praten. Als iemand onze telefoontjes onbeantwoord laat, of een afspraak die gewoon weg blijft en zeker bij het verbreken van een relatie. Dan zeggen we tegen onszelf dat het veroorzaakt wordt door het feit dat we nooit goed genoeg zijn voor hen waren. Als je vooruitgang wilt in het leven zul je aan de slag moeten om jezelf te accepteren voordat je vooruitgang kan boeken op andere gebieden in je leven. Er zijn tools en middelen die je helpen om deze obstakels te overwinnen. Met behulp van een coach van de Academie voor NLP creëer je echte, meetbare SMART doelen. Krachtige doelen die je leven veranderen.

Nergens voor nodig

Onze relatie met onszelf en met anderen kunnen ons het gevoel geven dat we nooit goed genoeg zijn. Maar dat is nergens voor nodig. De waarheid is dat je eigenwaarde nooit gebaseerd is op wat anderen van je denken. Dus kun je die “mindset” veranderen en daardoor een andere betekenis toekennen aan gebeurtenissen in je leven.

Hoe?

Bovendien ga je dieper graven in je eigen hart en geest. Evenals bepalen waarom je doet wat je doet. Kortom je zult stoppen met vragen: “Waarom ben ik nooit goed genoeg?” en beginnen met te vragen: “Hoe kan ik mijn angsten onder ogen zien en het leven leiden dat ik verlang?”

Je angsten onderzoeken en op een positieve manier veranderen

Resultaat Coaching bestaat in totaal uit 4 sessie van 2 uur. In elke sessie maak je een stap. In de eerste sessie begin je met de juiste vragen te stellen aan jezelf over waarom je je nooit goed genoeg voelt. Dan zul je merken dat het gerelateerd is aan angst en onzekerheid. De Resultaat Coach helpt je de reden daarvoor te achterhalen. Daardoor komen beperkende overtuigingen aan de oppervlakte. Dat doen we in die eerste sessie. Dat betekent knallen en hard werken.

Volgende stap

In de tweede sessie gaan we op zoek naar de bronnen die in je aanwezig zijn om te slagen. Waardoor je doelen bereikt en je volledig potentieel bereikt. In de derde sessie identificeer je je uiteindelijke doelen. De confronterende factor in deze is de Resultaat Coach. Daardoor zul je hiaten in je schema, smoesjes en geen tijd hebben, kunnen vergeten. In de laatste sessie maken we je persoonlijk plan concreet en samen met je Resultaat Coach maken we een buitengewoon plan dat je helpt de ongelooflijke resultaten te bereiken die je voor ogen hebt, maar te bang voor bent geweest om alleen na te jagen.

Ervaren

“Wat je in je onderbewuste op een consistente basis vasthoudt, is ook precies wat je zult ervaren in je dagelijkse leven.”  

Tony Robbins

Dankbare Bron

De meesten van ons bezitten onvoldoende kennis om de eigen overtuigingen op hun manier te veranderen en daarmee hun levensverhaal. Daarvoor heeft een Resultaat Coach van de Academie voor NLP wel de kennis. Daarom is een coach een dankbare bron om gebruik van te maken. Om te beginnen met het accepteren dat je meer dan genoeg bent. En daarna te beginnen met het leven van je eigenlijke levenspad op het volgende niveau. Dus plan nu je gratis intakegesprek. Maak een afspraak! Gewoon Doen!

Contact

Academie voor NLP Contact
Neem Contact op met de Academie voor NLP! Maak een afspraak! Gewoon Doen!

Vorig artikelRemote Coaching
Volgend artikelMake Up Your Mind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ruud Hövelings

Executive Coach/ Interim-Manager

Ruud werkt als Executive Coach, Trainer, Leadership Consultant en Interim Manager. Hij helpt leidinggevenden zich snel te ontwikkelen, succesvol en gelukkiger te worden in hun zakelijke rol en zich voor te bereiden op de meest kritische posities in hun organisatie.

In zijn coaching mix creëert Ruud een faciliterend kader waarbij een transformatie van betekenis plaats vindt die de persoon, de rol en de organisatie verbindt.

Ruuds grote zakelijke en organisatie ervaring stelt hem in staat om snel de essentie van zowel persoonlijke als organisatorische kwesties te begrijpen.

Om de ontwikkelingen binnen het vak van organisatieontwikkeling en Executive Coaching te blijven volgen heeft hij in 2018 tijdens zijn post-master "Business Administration" aan een dissertatie gewerkt over de wijze van beslissen door executives in het kader van de strategie van een organisatie.

Ruud is aangesloten bij het NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Bovendien werkt hij continu en actief aan de professionalisering van zijn eigen interim competenties en coach vaardigheden.

Recent posts

Onbereikbaar

Het zou toch geweldig zijn als iedereen het eens kon worden over een aantal zeer fundamentele dingen. We gebruiken bijvoorbeeld geen racistische...

“SNAP” BESLISSEN

De boel zat op slot en daardoor geen actuele sportwedstrijden meer te zien. Dus ook ik keek naar herhalingen van de meest...

Verbinding

Diep in mijn binnenste voelt het voor mij of we allemaal met elkaar verbonden zijn. Natuurlijk, we zijn individuen, verantwoordelijk voor onze...

Moed in de Schoenen

Gisterochtend maakte ik een praatje met mijn buren. Hun camper stond voor de deur en ze stonden op het punt om te...

Overtuigingen

Als een manager tegen je zegt dat een specifieke collega van je aartslui is en dat je die in het oog moet...

Recent comments

Academie voor NLP on Naïef Enthousiasme
C.hoefnagels on Naïef Enthousiasme
Academie voor NLP on Remote Coaching
Nolda on Remote Coaching