Home Coaching Executive Coaching

Executive Coaching

Author

Date

Category

Hoe overtuig je executives (leiders & managers) om te veranderen? Hoe kun je hun talenten en potentieel optimaliseren? Welke ‘best practices’ in executive coaching programma’s produceren blijvende resultaten die de bedrijfsprestaties stimuleren?

Talent

Executive coaching van de Academie voor NLP biedt een geweldige kans om leiderschapstalent en de al aanwezige middelen (bronnen) te benutten. Evenals een organisatie naar duurzaam succes te sturen. Mensen beschikken namelijk over alle middelen die ze nodig hebben om de door hun gewenste resultaten te bereiken.

Een nieuw paradigma

Coaching staat niet langer alleen op de agenda van leidinggevenden die in de problemen zitten, stress hebben of de weg kwijt zijn. Integendeel, coaching wordt vaker ingezet door topmanagers en leiders wiens organisaties hun management-en groeipotentieel waarderen. De CEO’s van vandaag de dag erkennen het belang van het inschakelen van leiders en managers om cruciale bedrijfsdoelstellingen te behalen in de kortst mogelijke tijd. Daarom huren ze coaches in om de ontwikkeling van hun leiders te versnellen.

Investeren

AON Hewitt USA voerde in 2003 al een interessant onderzoek uit dat de positieve, lange termijn relatie documenteert tussen de investering in leiderschapsontwikkeling en blijvend financieel succes. Concluderend toonde het onderzoek aan dat bedrijven die investeren in opkomende leiders de neiging hebben om van grotere winsten op lange termijn te kunnen blijven genieten.

Onderscheiden

De bedrijven die zijn beoordeeld op sterk leiderschap wijzen regelmatig coaches toe aan hun leidinggevenden. Omdat ze weten dat coaching een krachtige manier is om de prestaties te verbeteren en het leiderschap te versterken. Daarom onderscheiden topbedrijven zich van middelmatige omdat ze regelmatig gebruik maken van ‘executive coaches’.

Naar de coach mix
Naar de Coach Mix van de Academie voor NLP!

De coach mix

Executive coaching door de Academie voor NLP breidt zich snel uit. En met coaches van verschillende achtergronden. Die bovendien verschillende methodieken in de praktijk brengen, afhankelijk van het beoogd resultaat. Een executive coach van de Academie voor NLP baseert zijn coaching op een aantal onderzoeksvragen, waaronder:

  • Wat zijn de ‘best practices’ in de omgeving, situatie en type organisatie?
  • Wie is de eigenlijke cliënt: wordt de leider gecoacht of staat de organisatie op de rekening?
  • Hoe moeten impact en rendement op investeringen (ROI) worden gemeten?
  • Waar trekken we samen de grens tussen persoonlijke en zakelijke kwesties?
  • Hoe kan de vertrouwelijkheid behouden blijven wanneer belanghebbenden (stakeholders) en teamleden deel uitmaken van de coaching? Zie hiervoor ook de coach mix.

Contact

Neem contact op met de Academie voor NLP voor een oriënterend gesprek. Gewoon doen!

Verander de stand van je zeilen
Gewoon Doen! Maak een afspraak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ruud Hövelings

Executive Coach/ Interim-Manager

Ruud werkt als Executive Coach, Trainer, Leadership Consultant en Interim Manager. Hij helpt leidinggevenden zich snel te ontwikkelen, succesvol en gelukkiger te worden in hun zakelijke rol en zich voor te bereiden op de meest kritische posities in hun organisatie.

In zijn coaching mix creëert Ruud een faciliterend kader waarbij een transformatie van betekenis plaats vindt die de persoon, de rol en de organisatie verbindt.

Ruuds grote zakelijke en organisatie ervaring stelt hem in staat om snel de essentie van zowel persoonlijke als organisatorische kwesties te begrijpen.

Om de ontwikkelingen binnen het vak van organisatieontwikkeling en Executive Coaching te blijven volgen heeft hij in 2018 tijdens zijn post-master "Business Administration" aan een dissertatie gewerkt over de wijze van beslissen door executives in het kader van de strategie van een organisatie.

Ruud is aangesloten bij het NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Bovendien werkt hij continu en actief aan de professionalisering van zijn eigen interim competenties en coach vaardigheden.

Recent posts

“SNAP” BESLISSEN

De boel zat op slot en daardoor geen actuele sportwedstrijden meer te zien. Dus ook ik keek naar herhalingen van de meest...

Verbinding

Diep in mijn binnenste voelt het voor mij of we allemaal met elkaar verbonden zijn. Natuurlijk, we zijn individuen, verantwoordelijk voor onze...

Moed in de Schoenen

Gisterochtend maakte ik een praatje met mijn buren. Hun camper stond voor de deur en ze stonden op het punt om te...

Overtuigingen

Als een manager tegen je zegt dat een specifieke collega van je aartslui is en dat je die in het oog moet...

Kathedraal

Een man liep op een groepje van drie steenhouwers af en vroeg aan de eerste wat hij aan het doen was. Deze...

Recent comments

Academie voor NLP on Naïef Enthousiasme
C.hoefnagels on Naïef Enthousiasme
Academie voor NLP on Remote Coaching
Nolda on Remote Coaching