Home Onze Strategie Uitgangspunten voor vertrek

Uitgangspunten voor vertrek

Author

Date

Category

Als je op reis gaat bereidt je die reis voor. Dat zijn je uitgangspunten voor vertrek. Aannames die in de beginfase worden vastgesteld. Je kunt veel ellende voorkomen door je goed voor te bereiden. De Academie voor NLP gunt iedereen een onbezorgde reis. Daar heb je natuurlijk ook zelf een hand in.

Op reis

Voor je op reis vertrekt check je daarom bijvoorbeeld het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zeker voor verre en onbekende bestemmingen. Toch? Je maakt uitgangspunten voor vertrek. Wat is de weersverwachting en hoe pas ik mijn kleding daar op aan? Is mijn paspoort nog geldig? Check, check, check!

Ontdekkingstocht

Voor je aan de grote ontdekkingstocht genaamd NLP begint, zul je de uitgangspunten (aannames) van Neuro Linguistisch Programmeren tot je dienen te nemen. Je kunt een aanname definiëren als iets waar je nooit zeker over bent, maar er desondanks wel van uitgaat.

Aannames

Binnen NLP gaan we uit van onderstaande uitgangspunten of aannames:

  • Ieder mens verwerkt alle informatie door zijn vijf zintuigen;
  • Het “openzetten” van al je zintuiglijke kanalen verbetert je communicatie;
  • Mensen met de meeste flexibiliteit hebben de meeste mogelijkheden om het door hen gewenste resultaat te bereiken;
  • De manier waarop je communiceert, bepaalt de reactie die je krijgt;
  • In communicatie bestaat geen mislukking, alleen feedback;
  • Mensen handelen vanuit hun beeld van de werkelijkheid, niet vanuit dè werkelijkheid (de kaart is niet het gebied);
  • Mensen hebben twee communicatieniveaus: bewust en onbewust;
  • In ieder mens zijn alle bronnen voor verandering aanwezig;
  • Ieder gedrag heeft een positieve intentie;
  • Ieder gedrag was ooit de beste keuze die iemand had.
Verander de stand van je zeilen
Gewoon Doen! Maak een afspraak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ruud Hövelings MBA, DBA

Executive Coach/ Interim-Manager

Ruud werkt als Executive Coach, Trainer, Leadership Consultant en Interim Manager. Hij helpt leidinggevenden zich snel te ontwikkelen, succesvol en gelukkiger te worden in hun zakelijke rol en zich voor te bereiden op de meest kritische posities in hun organisatie.

In zijn coaching mix creëert Ruud een faciliterend kader waarbij een transformatie van betekenis plaats vindt die de persoon, de rol en de organisatie verbindt.

Ruuds grote zakelijke en organisatie ervaring stelt hem in staat om snel de essentie van zowel persoonlijke als organisatorische kwesties te begrijpen.

Om de ontwikkelingen binnen het vak van organisatieontwikkeling en Executive Coaching te blijven volgen heeft hij in 2018 tijdens zijn post-master "Business Administration" aan een dissertatie gewerkt over de wijze van beslissen door executives in het kader van de strategie van een organisatie.

Ruud is aangesloten bij het NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland en bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Bovendien werkt hij continu en actief aan de professionalisering van zijn eigen interim competenties en coach vaardigheden.

Recent posts

Geen.Vliegende.Start

We kennen allemaal verhalen van mensen die na een afwijzing toch succesvol werden in hun leven. Bijvoorbeeld, Elvis Aaron Presley die ‘The...

Naïef Enthousiasme

"We hebben een geweldige cultuur in deze organisatie". Dit is een echt familiebedrijf, want we gaan hier met elkaar om als vrienden....

Weet waar je heen wil, sta op en ga!

Wanneer sprak je voor het laatst met iemand die je echt inspirerend vond? Hoewel het verleidelijk is om "inspiratie" als etiket op...

Charisma is Nergens te Koop

Navigeren in het bliksemtempo van de 21e eeuw is geen gemakkelijke opgave. Ook met de huidige technologische vooruitgang. Degenen die vandaag de...

Mindfuck

Buzzzzzzzzzzzzzzzz, de wekker maakt een irritant geluid. Het is 7:00 AM in de ochtend. Tijd om op te staan. Koud water in...

Recent comments